Ratkaisukeskeinen työnohjaaja Klaus Lüttjohann

Klaus_2 pieni

Olen Klaus Lüttjohann, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, joka uskoo käytännönläheisiin ja konkreettisiin ratkaisuihin. Koulutukseltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri ja puutekniikan insinööri, ja valmistuin työnohjaajaksi keväällä 2025 HY+:n työnohjaaja osallistavana kehittäjänä -koulutuksesta (STOry:n hyväksymä koulutus)

Olen työskennellyt yritysten ja niiden henkilöstön kehittämisen parissa reilun vuosikymmenen ajan eri tehtävissä. Esihenkilökokemusta minulla on useita vuosia, ja työurani kattaa asiantuntija- ja esihenkilötehtävät metsäteollisuudessa, konsultoinnin, yrittäjyyden, tulosvastuullisen myyntityön sekä kansainvälisen liiketoiminnan. Johdan tällä hetkellä Haaga-Helian myyntiä ja koulutusvientiä kahden tiimin voimin, joten henkilöstön kehittäminen, työn organisointi ja työhyvinvointi ovat keskeisiä teemoja myös omassa työssäni.

Miksi työnohjaus?

Lähdin opiskelemaan työnohjausta, koska haluan auttaa ihmisiä, jotka kamppailevat samojen haasteiden kanssa kuin itse olen kohdannut. Kun kalenteri on täynnä palavereita, mutta varsinaista työtäkin pitäisi ehtiä tehdä, päivät venyvät helposti liian pitkiksi. Vapaa-aika ei aina riitä palautumiseen, ja jatkuva kiire alkaa kuormittaa.

Työnohjaus tarjoaa keinoja töiden suunnitteluun, ajankäytön hallintaan, työ- ja vapaa-ajan rajaamiseen sekä haastavien tilanteiden käsittelyyn. Näitä asioita jokainen oppii tavalla tai toisella – joko kantapään kautta tai jonkun kokeneemman tukemana.

Esihenkilötyö tuo kokonaisuuteen oman lisämausteensa. Esihenkilön roolissa ei usein ole aikaa toimia asiantuntijana, vaan työssä korostuu tiimin johtaminen, tavoitteiden saavuttaminen ja itsensä johtaminen.

Ratkaisukeskeinen lähestymistapani työnohjaajana

Työnohjaajana lähestymistapani on ratkaisukeskeinen ja käytännönläheinen. Uskon, että työhyvinvointi syntyy sekä yksilön omista voimavaroista että toimivasta työyhteisöstä. Ohjauksessani autan asiakkaitani tunnistamaan vahvuutensa, löytämään omat ratkaisunsa ja hallitsemaan työn kuormitusta.

En tarjoa valmiita vastauksia – sen sijaan sparraan, peilaan ja ohjaan kysymysten avulla. Tavoitteena on, että asiakas saa uuden näkökulman tilanteeseensa, kehittää työn tekemisen tapojaan ja vahvistaa työtyytyväisyyttään sekä jaksamistaan.

Työnohjaus käytännössä – konkreettisia ratkaisuja työelämän haasteisiin.

Ohjauksessani käsitellään usein työyhteisön vuorovaikutushaasteita, luottamuksen rakentamista ja muutosjohtamista. Monipuolinen työkokemukseni ja esihenkilötaustani auttavat minua ymmärtämään työelämän kipupisteitä ja tukemaan asiakkaitani tavoitteellisesti ja käytännönläheisesti.

Haluatko keskustella lisää siitä, miten työnohjaus, esihenkilötyönohjaus tai ratkaisukeskeinen työnohjaus voisi auttaa sinua tai työyhteisöäsi? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopiva työnohjausprosessi!